Автомобилен пилот остана без книжка след тройно превишение на скоростта

В обикновения живот автомобилните състезатели рядко карат бързо по обществените пътища, защото получават достатъчно адреналин на работното си място. Това обаче явно не важи за пилот от Формула 2, който остана без книжка за шофиране със скорост от 179 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Освен това, Амори Кордил публикува запис с нарушението си в личния си акаунт в TikTok.

Според белгийското издание NLH, полицията в град Термонде, северозападно от Брюксел, е признала Кордил за виновен в превишена скорост за шофиране в зона с ограничение от 50 км/ч със скорост от 179 км/ч Състезателят е глобен с 3600 евро, а шофьорската му книжка е отнета за шест месеца.

За Амори това не е първият инцидент, свързан с нарушения на пътя, тъй като преди това той беше обвинен в шофиране със скорост над 300 км/ч – видеозапис на това нарушение също беше публикуван в интернет. Тогава обаче провинението не беше доказано и така той се размина с наказание.

Формално липсата на шофьорска книжка не пречи на участието в състезания. За това нужно единствено специален лиценз, но главният промоутър на Формула 2 – Бруно Мишел, обяви, че световната федерация па автомобилни спортове (FIA) ще проучи ситуацията. И не се изключва Кордил, който наскоро подписа договор с тима на Virtuosi Racing за 2023 г., да бъде отстранен от участие в състезанията.