Автономни таксита показаха, че технологията все още е далеч от желаното

Развитието на автономните автомобили все още не е достигнало своя край и доказателство за това е интересна случка от Сан Франциско с участието на две безпилотни таксита на компанията Cruise. Кадри в интернет показват как две от колите на компанията са се оплели в предпазна лента и кабели и са останали блокирани на улицата. Снимки от инцидента са споделени в Twitter, а някои от хората сравняват инцидент с „мухи заловени в лепкав капан“.

Вероятно системата на автомобилите не е успяла да засече жълтата предпазна лента, която е предупреждавала за наличието на паднали кабели след сериозна буря и това е довело до инцидента. Можем да видим, че лентата се е оплела около сензорите на първият автомобил, а този зад него е останал неподвижен на кръстовището.

От компанията собственик бързо са успели да реагират и са изпратили техници на място. Те са се справили с проблема и бързо са отстранили автомобилите от кръстовището. Това не е първият подобен случай на подобни премеждия с безпилотните таксита, които все още са в изпитателен период.