Автосалонът в Женева бе отменен… отново

Организаторите на автомобилния салон в Женева обявиха, че 2023 година също няма да е късметлийска за едно от най-популярните автомобилни събития в целия свят. По план изложението трябваше да започне на 14 февруари и да продължи до 19 февруари, след като последното подобно събитие в швейцарския град се проведе през 2019 година.

Причините за отмяната на събитието са свързани със световната геополитическа обстановка, икономиката и рискът от завръщане на пандемията от коронавирус.

Все пак организаторите работят върху друг проект и обещават да подготвят първото по рода си събитие в Катар в края на 2023 година. През изминалата година те обявиха, че заедно със салона в Женева, те ще организират и такъв в Доха, който ще се състои през ноември.

„Сега сме напълно фокусирани върху организирането на GIMS в Доха и очакваме скоро да потвърдим датите и формата на това новаторско събитие с нашите партньори в Катарския туризъм“,“ разкри Сандро Мескита, изпълнителен директор на Международното автомобилно изложение в Женева.