Агресивни, нетърпеливи: 5-те типа шофьори в задръстване

Казват, че шофирането е отражение на характера. Каквито сме на пътя, такива сме и в живота. Едни са по-агресивни, други са нетърпеливи, трети – спокойни, а четвърти се наслаждават на всеки миг от шофирането.

Не така стои въпросът обаче когато стане дума за задръстване. Представете си километрична колона от автомобили, която едвам помръдва. Престоят в задръстването ще продължи поне половин час. А в това време на пътя можем да видим различни типове шофьори. DarikNews посочват петте най-разпространени типа:

Шесторъкият шива

Това е шофьорът, решил да оползотвори времето си в задръстването максимално. Той си подрежда жабката, чисти стъклата, събира всички боклуци в торбичка, подменя си ароматизатора и още мноооого занимания.

Това е човек, който не обича да си губи времето, затова изпълва всяка секунда с нещо полезно.

Докато се е ангажирал с работа обаче, понякога забравя да подаде газ и да се придвижи. А това изнервя ужасно шофьорите зад него.

Нервакът

Той мрази задръствания, дразнят го всички на пътя, бесен на останалите типове шофьори, ненавижда ги. Тръгва рязко и ръмжи, спира още по-рязко, почти в багажника на шофьора пред него.

Ругае околните и показва неприлични знаци. Позволява си дори да натиска клаксона, макар че в задръстването това няма да промени нищо.

Купонджията

Точно обратното на нервака, този шофьор приема задръстването с широка усмивка и дори е доволен, че ще постои на пътя. Пуска си музика, пее с цяло гърло и дори танцува.

Ако има компания, още по-добре. Задръстването се превръща в своеобразна седянка, придружена от много добро настроение, музика и смях. Всички останали му завиждат.

Работохоликът

Това е шофьорът, който не спира да работи през цялото време. Сложил е хендсфри и води служебни разговори един след друг.

Записва си в тефтер, решава казуси, ядосва се, кара се на колегите си и така до края на задръстването.

Този шофьор сякаш е леко разочарован, когато задръстването свърши, защото има още работа за довършване от вкъщи.

Разсеяният

Този шофьор обикновено е разсеян и в живота. Той прекарва времето в задръстването, гледайки през прозореца. Брои колите или просто се взира в далечината, без изобщо да му пука, че е в задръстване.

Другият вариант е да прекарват цялото време в колоната, гледайки в телефона си. Играят игри, участват в някоя разгорещена дискусия или чат. Изобщо правят всичко друго, но не и да си гледат пътя.

Този тип шофьори обикновено са най-спокойни на пътя. Те нямат против изчакването, защото просто си почиват. Обикновено обаче ядосват околните шофьори (особено нервака) защото често, отнесени в мислите си, забравят да потеглят.