Американският Fisker Ocean дебютира в Европа

Американският производител на луксозни електромобили Fisker обяви, че по време на технологичното събитие Mobile World Congress в Барселона, което е планирано за края на февруари, ще се състои европейската премиера на модела Ocean.

От Fisker, които наскоро отвориха представителство в Мюнхен, анонсират също така, че SUV моделът Ocean ще бъде наличен за поръчка на някои европейски пазари, като първите доставки към клиенти там се очаква да бъдат реализирани след началото на производството на модела през ноември тази година.

Fisker Ocean ще се предлага в няколко различни нива на оборудване и задвижване, като базовото такова обещава свободен пробег от около 400 километра и е с цена от 37 500 щатски долара (34 990 лири във Великобритания). Топ-версията на модела- Fisker Ocean Extreme, обещава автономност от до 563 километра на цена от 69 000 долара, информира Ауто-прес.

Fisker Ocean ще се произвежда в Австрия от Magna и очакванията на компанията са за годишни продажби в Европа на ниво от 60 000 единици.

Previous post Новият Range Rover PHEV комбинира 6-цилиндров турбодвигател, електромотор и батерия
Next post Отново: Фин фейслифт за Mazda CX-5 и Mazda2