Американци ще правят „джип“ с 2000 конски сили и отварящи се нагоре врати

Ако никога не сте чували за автомобилната компания Drako Motors, то вероятно не сте единствените. Американската марка може да се похвали с един модел с името GTE, който не е особено популярен. Моделът разполага с четири врати, купеобразен дизайн и 1200 конски сили. Сега същата тази компания е решила да предложи нещо ново в лицето на интересен SUV с изключителна мощност и още по-изключителен дизайн.

Новият модел ще носи името Dragon и е разработен от италианското дизайнерско студио GranStudio. От Drako държат колата да бъде направена в Италия, независимо кой ще е производителят, който ще се заеме с това. Интересен аспект от дизайна на колата са нейните врати. Те се отварят нагоре, подобно на тези на Tesla Model Х.

От Drako споделят, че кросоувърът ще разполага с мощност от 2000 конски сили, които ще позволяват ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 1.9 секунди и максимална скорост от 320км/ч. Все още няма подробности за това кога и как моделът ще влезе в производство, нито пък каква ще е неговата цена.