Апаши нахлуха в дома на Георги Янакиев-младши и налетяха на луксозния му Range Rover

Нагли апаши проникнаха в дома на бившия автомобилен състезател Георги Янакиев-младши и атакуваха луксозния му автомобил Range Rover. Опитът за кражба е извършена в късните часове на нощта снощи – между 02:30-04:20 часа, пише glasnews.bg.

Трима автокрадци са влезнали в двора на къщата, където е било паркирано возилото на Георги. Те са обезвредили 5 от общо 16-те охранителни камери и са се опитали да отворят автомобила, като са разрязали част от шофьорската врата – вероятно да неутрализират и системата за защитa.

Автокрадците са използвали сравнително нов похват за кражба на автомобил с марката Range Rover. Видно и от снимките по-долу – те са изрязали отвор, който води до кабелите, отговарящи за алармата и централното заключване. Самото изрязване на отвор не предизвиква значителен шум. След изрязването на отвор се показват и кабелите, които просто трябва да бъдат прерязани, за да се деактивира алармата.

Опитът за кражба обаче е завършил неуспешно, а автокрадците са заснети от останалите камери за видеонаблюдение. Записите от тях са предадени на органите на реда.

Междувременно на един от записите от камерите се вижда как един от крадците поврежда колата на Георги Янакиев. От кадрите става ясно още, че автокрадецът се прикрива с чадър.

Бившият автомобилен състезател предупреждава, че в столичните квартали „Бояна“, „Драгалевци“ и „Симеоново“ има група, която си търси луксозно возило. Самите автокрадци се придвижват с електрически Lexus.