Атрактивният седан: Китайско копие на Peugeot 508 струва само 15 700 евро

Без съмнение, един от най-атрактивните седани на европейските пазари е Peugeot 508, което се предлага и във версия SW. Затова и не е изненада, че китайски производител се е подал на изкушението да копира това превозно средство.

Changan Uni-V има задна част, много подобна на тази на френския модел и включва няколко компонента с ясен спортен оттенък – като двойния изпускателен отвор, големите лети джанти и, разбира се, светлинна лента, преминаваща през широчината на автомобила.

В същото време обаче предната част е собствената разработка на дизайнерите на Changan. Тя подчертава огромната решетка с хоризонтални и диагонални линии, както и тесните фарове и доста впечатляваща броня.

Страничният изглед също привлича вниманието, като придава форма на купе на модела. В допълнение, дръжките на вратите са изравнени с тялото и малките прозорци с черна рамка се присъединяват към други интересни компоненти.

В салона Changan Uni-V предлага собствена интерпретация на позицията на шофиране, на която залага Peugeot i-Cockpit. Както при моделите на френския производител, тук също има малък сплескан волан отгоре и отдолу. Централната конзола е повдигната по такъв начин, че се генерира долен етаж за съхранение на предмети. По същия начин централният екран е ориентиран към водача.

Под капака на Uni-V няма двигател PureTech или BlueHDi. Вместо това е поставен 1,5-литров бензинов турбомотор, който доставя 188 к.с. и 300 Нм. Той е съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Началната цена на Changan Uni-V на вътрешния пазар е 109 000 юана, което прави около 15 700 евро. И това вероятно би било добра сделка, ако автомобилът се появи на пазарите в Европа.