Батерията на китайски електромобил падна по време на движение

Китайски електромобил Cao Cao влезе в световните медии, след като загуби батерията си по време на шофиране. Непознатата за Европа кола е заснета в Китай, докато се движи по един от главните пътища, а видеото бе разпространено от CarNews China.

На краткото видео се вижда, че белият електромобил е спрял на около 20 метра след като е загубил основния си източник на захранване, което би могло да означава, че автомобилът просто се е придвижил по инерция докато спре.

Не е имало пожар и никакви щети, но цялата история е доста иронична, тъй като Cao Cao 60 – който дебютира през март – е проектиран от китайския автомобилен гигант Geely (който притежава и Volvo и Polestar, наред с други) специално за смяна на батериите, като производителят твърди, че смяната може да бъде извършена само за 60 секунди.

Cao Cao 60 дебютира на 30 март като първия автомобил на Cao Cao Auto, предназначен за шофьори, които си изкарват прехраната, работейки за Cao Cao Mobility, което е бизнесът на Geely за превоз на пътници. CarNewsChina съобщава, че електрическият автомобил струва 119 800 юана (приблизително 1), но е запазен за клиенти на бизнеса с превози, което означава, че широката общественост не може да го купи.

Cao Cao 60 е произведен от Ruilan Auto, която е друга от автомобилните марки на Geely, и има пробег по китайски стандарт от около 415 километра), както и сменяема батерия.