БГ сензацията Никола Цолов се прицели във Формула 1

Младият български пилот Никола Цолов е готов за Формула 3, след като стана убедителен шампион във Формула 4. Големият ни талант говори в ефира на „България сутрин“ за пътя на успеха.

„Годината беше много добра. Започнах през май, печелих състезания и трупах точки за шампионата. Сега вече в края на годината имам 13 победи и успях да го спечеля даже един кръг преди финала. Стремим се към Формула 3. Всички състезания там са заедно с Формула 1 и напрежението е много голямо, защото всички треньори на Формула 1 те гледат“, сподели Никола Цолов в ефира на „България сутрин“.

Състезанията са 21 за цялата година, от които той е спечелил 13.

„Подготовката ми за състезанията протича като тренирам физически, от време на време караме на симулатора. За първи път се качих на картинг през 2016 г., която беше първата ми състезателна година. Баща ми реши, че трябва да го направим като професия за мен“, сподели Цолов.

„Запали ме адреналинът. Въпреки големия риск от катастрофа, когато караш много близо до някого, си уверен да караш. Голямата ми мечта е да стана първият български пилот във Формула 1, но пътят е доста дълъг. Не е лесно да съчетавам и училище, защото аз ходя в България, въпреки че живея във Валенсия. Когато имам свободно време, се подготвям за изпитите, които ме очакват в края на годината“, каза още пилотът пред Bulgaria ON AIR.

Цолов разкри и кои са любимите му автомобилни състезатели в момента – Фернандо Алонсо и шампионът Макс Верстапен.