Безплатно бързо зареждане за новите електромобили на BMW, но…

Североамериканското подразделение на BMW обяви, че в резултат на ново споразумение с веригата бързи зарядни Electrify America, всички собственици на нови електромобили на марката ще могат да се възползват от безплатно (30 мин) зареждане през първите 2 години от закупуването на автомобила.

Новата инициатива на BMW и Electrify America стартира с пазарното лансиране на iX xDrive50, i4 eDrive40 и i4 M50, което е планирано за март тази година, пише Ауто-прес. Без допълнително заплащане, собствениците ще получат достъп до повече от 3000 бързи зарядни станции, а от баварската компания предвиждат програмата да бъде разширена и със следващите й изцяло електрически коли.

„Сътрудничеството с Electrify America е още една стъпка по нашия път към устойчиво бъдеще“, коментира Себастиан Макенсен, президент и изпълнителен директор на BMW Северна Америка. „Наличието на зарядни станции е ключов елемент, когато става въпрос за електрически автомобили. Развълнувани сме да предложим на нашите клиенти достъп до зареждане, което е бързо, достъпно и удобно, с лансирането на следващото поколение изцяло електрически (автомобили) на BMW“.

Зарядните станции на Electrify America предлагат възможност за презареждане с капацитет от 150 до 350 kW, което обещава нов пробег между 140 и 170 километра при зареждане от около 10 минути.