Без камуфлаж: Volkswagen тества новия Passat комби за Европа

Volkswagen започна тестове на следващото поколение на Passat, предназначено за пазара в Европа. Снимки на прототип на модела бяха публикувани от изданието Carscoops.

Автомобилът е без камуфлаж, като това всъщност е така нареченото „муле“, на което новата платформа и агрегати се тестват под каросерията на стар модел. Вече е известно, че новият VW Passat, известен под заводския индекс B9, ще бъде изграден на модернизирана платформа MQB. Моделът ще бъде максимално унифициран със следващото поколение на Skoda Superb, като двата автомобила ще се произвеждат едновременно в завода на VW Group в Братислава (Словакия).

Както и досега, новият VW Passat ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели в съчетание както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела, а също така и н хибридни модификации. Електрически вариант няма да има, тъй като компанията готви отделен модел изцяло на ток.

Вече е известно, че Volkswagen се отказа от версията седан за модела и така новият Passat ще се предлага единствено като комби, което отново ще получи всъдеходна версия Alltrack. По предварителни данни, премиерата на следващото поколение ще се състои през 2023 година.

Previous post Новото кабрио на Mercedes вече е с 800 конски сили
Next post Кои са най-предпочитаните опции при покупка на кола