Бивш пилот във Формула 1 с остра критика към Маси: Некомпетентен е!

Бившият пилот на Минарди, Мидланд и Спайкър Кристиан Алберс разкритикува състезателния директор във Формула 1 Майкъл Маси, като го определи като „некомпетентен“.

По думите на нидерландеца непостоянството в решенията на Маси в хода на сезон 2021 е оставило лош привкус в устите на всички фенове на спорта. Алберс все пак каза, че и ФИА носи вина за развоя на събитията в хода на миналата кампания, като Маси е само част от проблема.

„Маси изглежда е несигурен по време на състезанията. Понякога взима много объркващи решения. Сега фокусът е върху финала в Абу Даби. Той изигра решителна роля в него, а ние не искаме това, защото шампионатът трябва да се реши по честен начин. Затова разбирам защо Mercedes и Хамилтън се чувстват ограбени“, каза Алберс пред De Telegraaf.

„Нека да бъде честни, ако ролите бяха разменени, Red Bull или всеки друг отбор щеше да се държи по същия начин. Не беше ли именно шефът на Red Bull Кристиан Хорнер този, който критикуваше Маси след предпоследното състезание в Саудитска Арабия?

„В Абу Даби грешката на Маси беше, че разреши само на петте коли между Макс и Люис да изпреварят автомобила за сигурност, което не е напълно според правилата. ФИА ще трябва да разследва не само последния кръг, а и целия шампионат, защото имаше много непостоянни решения“, добави нидерландецът.