Болид от Формула 1 засечен на магистрала заедно с други автомобили

На обикновен път в Чехия бе забелязан болид, подобен на Ferrari F2004, с който Михаел Шумахер участва през сезон 2004 във Формула 1. Червеният автомобил най-вероятно е реплика и е заснет от видеорегистратора на очевидец. Любопитно е, че същата кола не за първи път се появява на обикновена магистрала. Преди три години същата е видяна на магистрала D4 между Прибрам и Добриш. Тогава шофьорът успя да избегне наказание. Може би затова се е решил на поредното неразрешено пътуване.

През септември 2019 г. чешката полиция се заинтересува от видео с кола , което попадна в социалните мрежи. Те обаче не можаха да направят нищо: заради каската, която „състезателят“ носи по време на шофирането си, не беше възможно да се идентифицира личността му от видеото.

В резултат на това шофьорът се отървава от тежко наказание – лишаване от права за една година и внушителна глоба от десетки хиляди долари. В новото видео той отново е с шлема, което може да доведе до повторение на историята.

На състезателни превозни средства, независимо дали са състезателни автомобили от Формула 1 или други превозни средства, е забранено да се движат по обществени пътища. Автомобилите не отговарят на стандартите за безопасност и нямат необходимото светлинно оборудване, поради което могат да се използват само на специализирани състезателни писти.

Ще припомним, че през февруари друг чешки любител на скоростта ускори до 417 километра в час на германски аутобан. Решавайки да извлече максимума от своя Bugatti Chiron с 1500 конски сили, милионерът бързо привлече вниманието на местните служители на реда: той е заплашен с до две години затвор.