Британец ще съди Porsche, след като откри ръжда по новата си Panamera

Британец на име Мартин Конли обещава да съди Porsche, ако от марката откажат да поправят щетите на новозакупена от него Panamera. Колата е закупена от автокъща във Великобритания за сумата от 34 хиляди паунда или около 40 хиляди евро, а около седмица по-късно Конли открива проблем, който го кара да се свърже с представителство на марката, за да бъде отстранен.

При детайлен оглед на колата, той открил, че на една от вратите е започнала да „избива“ ръжда, която от Porsche отказали да ремонтират под претекст, че щетата е причинена от камъче и не е по вина на марката. Кенли, обаче не бил доволен от отговора на компанията и се насочил към специалист, който разглобил вратата и доказал, че ръждата е засегнала и вътрешната ѝ част и не е причинена от външни условия, а от неправилна изолация, поставена от завода.

Колата, която е произведена през 2015 година все още е с активна гаранция за защита на купето от ръжда, която е валидна до 12 години след производството ѝ. В момента мъжът изчаква отговор от представителството на Porsche, след като е изпратил експертизата на специалиста.