Британският булдозер Джеръми Кларксън: Скорости и скандали

Британският булдозер и булдог на политически некоректния хумор – и на автомобилните тв хитове – Джеръми Кларксън отново стана мишена №1 на либералния режим. Той написа в „Сън“, че мрази Меган Маркъл на „клетъчно ниво“ и си представя как второкласната актриса понася наказание като в сцена от „Игра на тронове“ – минава гола по площадите, а хората крещят към нея думата „Срам“ и я замерят с екскременти. Очевидно тв водещият се шегуваше в типичния си стил, но западният свят вече няма чувство за хумор.

Колонката на Джеръми в „Сън“ предизвика десетки хиляди официални оплаквания, заплахи от британски депутати, искания да бъде уволнен отвсякъде и санкциониран тежко. Против него се изказаха британския премиер Риши Сунак, лондонския кмет Садик Кан и шотландската лидерка Никола Стърджън. Дори собствената му дъщеря Емили го разкритикува публично под натиск от озверялата тълпа. Блеещият хор на прогресисткото стадо обяви шегите на Кларксън за „опасна омраза“. Накрая дори той каза, че е „сгафил“ с аналогията с „Игра на тронове“ и помоли „Сън“ да махнат текста. За щастие остана предишната му колонка, в която Кларксън за пореден път разобличава Меган Маркъл и описва как е водил спор с приятел. И двамата се съгласили, че съпругата на принц Хари е „откачено чудовище“, но не се разбрали колко точно ужасна е тя.

Кларксън има богат опит в скандалите. Преди седем години беше уволнен от легендарното си шоу Top Gear, защото скочил на бой на собствения си продуцент. От години цели организирани групи в западния либерален елит полагат огромни усилия да го махнат от екран завинаги. Но той постоянно се завръща с ново шоу. Сега има две, а едното е „Кой иска да стане милионер“ по ITV. Работодателите му изразиха разочарование от коментарите му в „Сън“, описаха ги като „ужасни“, но казаха, че той остава на работа. Засега.

Джереми Кларксън е див образ, но е прав за Маркъл. Тя взе милиони от американската корпорация „Нетфликс“, за да се представи като жертва на расисткото британско общество като цяло и на кралското семейство в частност. Подигра се с паметта на кралица Елизабет II, очерни роднините на собствения си мъж пред целия свят, а него превърна в жалка емоционална пихтия за целите на долнопробна „документална“ поредица и висок рейтинг. Кларксън е един от многото с адекватна позиция по темата. Просто е по-остър от останалите. А това вече не се търпи от модерния либерален режим.

Лeгендарните лафове на водещия

“Защо в Англия не готвим кучета? Ами защото не можем. Откъде накъде корейците ще правят автомобили?!”

“Пробвах няколко пъти сателитната навигация на новото BMW и накрая все навлизах в Полша.”

“Да караш този пикап на “Форд” е толкова приятно, колкото да ти правят клизма с уасаби.”

“Сегуей” е за дебели американци да ходят до хладилника, без да се изморяват много.”

“Карането на “Лотус Елиз” доставя същия кеф, като да наблюдаваш ескадрила френски изтребители, които се разбиват във фабрика за фойерверки.”

“Кабрио с 4 седалки?! Единственият човек, който някога е изглеждал добре в такава кола, е Адолф Хитлер.”

“Една дума описва точно “Опел Вектра”- започва с “л” и завършва на “о”, но не е “лято”.

“Рено еспас” е добър ван, но не е нещо, с което трябва да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: “Ехей, аз имам СИФИЛИС, най-добрата от венерическите болести!”

“Предпочитам да съм в Aston Martin V8, отколкото в Кийра Найтли.”

“Щом автомобилите отразяват националния характер, то мексиканските коли са мързеливи, безполезни, пръдливи и по цял ден подпират някоя ограда, втренчени в кактусите, облечени в одеяло с дупка по средата вместо палто.”

“Смятах, че съществата от “Мъже в черно” са измислени, докато не видях стюардесите на “American airlines”.”

“Представяте ли си – този едноместен спортен автомобил дори може да бъде каран напълно законно от кривогледа жена по прав път?!”