Британци отрязаха тавана на McLaren P1, за да направят кабриолет

През 2015 година McLaren представи най-върховия модел в своята гама – P1 и въпреки, че производството му приключи преди няколко години, сега ще видим нова версия на суперколата. Става въпрос за Spyder модификация, направена от британската компания Lanzante. Специалистите разработиха своя кабрио версия на колата с помощта на Пол Холс, който е един от хората помогнали при дизайна на легендарния автомобил.

На теория компанията единствено премахва тавана на P1, за да го направи кабриолет, но на практика, нещата стоят по малко по-различен начин. Основни елементи като вратите, предните колонки и капака над двигателя са модифицирани, а поради премахването на тавана и въздуховода върху него, Lanzante разработва нови отвори, за достатъчен приток на свеж въздух към двигателя. Седалките са претапицирани с нов материал, който издържа повече на климатичните промени и UV лъчи. Долната част на шасито пък е подсилена, за да се запази устойчивостта на стандартната кола.

Британците ще преработят едва 5 автомобила, като за целта ще трябва да се разделите със собствения си McLaren P1 и неизвестна към момента сума. Не се споменава за промени по задвижването, което означава, че вероятно ще видим същата хибридна система с 900 конски сили и 900 нютон метра. Очакваме промени в ускорението, което при стандартната версия отнема 2.8 секунди до 100км/ч и максимална скорост от 350км/ч.