Британци посочиха кои са марките с най-скъпи ремонти

Британската компания Warrantywise анализира данните за ремонтите през 2021 и 2021 г. на повече от 131 000 автомобила с удължена гаранция на територията на Обединеното кралство и така даде оценка на марките.

Най-скъпо e струвала поправката на автомобил на Land Rover – 23 890 британски лири, което дава оценка на бранда от 40.2 точки. Следва ремонт на Mercedes-Benz за 23 302 лири, но германският бранд получава много по-висока оценка за надеждност от 60.4. Непосредствено преди него е конкурентът му BMW с третата по големина сума за престой в сервиз – 19 679 лири и обща оценка от 59.8 точки.

В класацията на Warrantywise първото място по слаба надеждност е за Porsche, където най-скъпият ремонт е струвал 10 875 лири, но крайната оценка за колите на германската марка е 35.1 точки. В тройката по този показател, освен Land Rover, който е втори, попада и Jaguar. Там най-скъпата поправка на автомобил е струвала 16 990 лири, а оценката за надеждност е 48.2.

И ако смятате, че тези цифри са стряскащи, имайте предвид, че Warrantywise предупреждава за значително скорошно покачване на цената на труда и частите. А това означава, че цифрите за следващата година може да са дори по-високи.

В същото време азиатските марки се оказаха най-надеждни, като си осигуриха първите пет места в другия край на таблицата и така показаха, че по-евтините автомобили в никакъв случай не са с по-лоша изработка от луксозните модели.

„Премиум-цените наистина водят до премиум-разходи, както е видно от данните в класацията за надеждност. С повече технологии в автомобилите от висок клас от всякога, ние предполагаме, че е съвсем естествено те да изискват повече разходи за ремонт“, коментира главният изпълнителен директор на Warrantywise – Лорънс Уитакър.

Previous post 50-милионният Ford е 63-годишен Galaxie
Next post Соларната кола Sono Sion се очертава като провал