Бъдете внимателни, ако купувате тeзи употребявани коли, връщат им километражите

Почти един на всеки седем екземпляра от този модел е с превъртян километраж, а незаконно коригираният пробег кара неволните купувачи да плащат твърде много за автомобили с голям пробег. Поради тази причина, ако купувате кола втора употреба, винаги се препоръчва да направите проверка на миналото, преди да дадете парите, като особено важно е да се направи това за моделите, които ви показваме по-долу.

Срещу малка такса редица от вносителите ще ви дадат отчет, който разкрива дали превозното средство преди това е било в катастрофа и ремонтирано, отписано от застраховател или показва, че има неизплатени лизингови такси. Но най-често измамите са свързани с превъртане на километража.

Проучване на carVertical показва, че за една от седем употребявани версии на Opel Astra, проверени през 2023 г., е установено, че пробегът е бил коригиран в опит да се подмамят неволните купувачи да платят повече, отколкото наистина струва.

14.5% от предлаганите за продажба модели Astra втора употреба са с неправомерно коригирани километражи. Проучването предупреждава, че много шофьори са изложени на риск да станат жертва на тази измама, защото Astra е една от често купуваните употребявани коли. Ето и кои са останалите в тази класация.

1. Opel Astra – 14.6%
2. Audi A6 – 14.4%
3. BMW 3er – 13.4%
4. Land Rover Range Rover – 13.3%
5. Audi A3 – 13.1%
6. Mercedes E-Klasse – 11.4%
7. Audi A4 – 11.2%
8. Opel Corsa – 10.9%
9. Land Rover Discovery – 10.8%
10. Volkswagen Golf