Българско Audi записа световен рекорд

Константин Динев и негово Audi S2 отново записаха имената си на челната позиция за най-бързо Audi с четири задвижващи колела в световен мащаб. Колата подготвена от 7 Seconds Garage успя да запише време от 7.280 секунди през изминалия уикенд на писта в Румъния. Там Косьо, заедно с екипа си участваха в кръг от местния шампионат по драг.

Колата е дългогодишен проект познат на българската драг сцена, който през годините се развива под всякакви форми. Заводски Audi-то е оборудвано с 2.2-литров двигател с турбо, който по-късно е „раздут“ до 2.5 литра. Разбира се, промените по двигателя са изключително много, но ако трябва да споменем някои цифри, то ще кажем, че мощността на колата е 1500 конски сили. При поставянето на рекорда ускорението от 0 до 100км/ч отнема 1.47 секунди, а това от 200 до 300км/ч отнема 2.99 секунди. Специално подготвеното Audi може да се похвали и с 320км/ч терминала скорост.

През миналия октомври Косьо отново постави рекорд със същия автомобил, отново на писта в Румъния, като тогава записа време от 7.47 секунди на 402 метра и терминала скорост от 303км/ч. Тази година, колата и целия екип се завърнаха още по-добре подготвени и успяха да си извоюват нов рекорд и да запишат себе си и страната ни като носител на титлата за най-бързо Audi 4×4 в света.