Валтери Ботас се похвали с много специално Alfa Romeo

През 2021 година Alfa Romeo представи най-наточените версии на Giulia, получаващи индексациите GTA и GTAm. От тях ще бъдат направени само 500 броя общо и ето, че някои от тях вече са доставени при късметлиите. Един от собствениците на лимитираните модели е пилотът от Formula 1 – Валтери Ботас, който е и част от отбора на италианците.

През изминалите дни той посети шоурумът на Stellantis в Италия, където бе посрещнат лично от изпълнителния директор на Alfa Romeo и мениджъра на отбора от Formula 1. Те връчиха ключовете на Ботас за личния му автомобил от серията GTAm. Това е и върховата версия на модела, която може да се похвали с по-ниско тегло и повече „глезотии“ за пистата.

Giulia GTA и GTAm са базирани върху Quadrfoglio модификацията и използват същия 2.9-литров бензинов двигател с мощност от 533 конски сили. Разлики има в аеродинамиката на колата, благодарение на партньорство със специалистите от Sauber. Колата разполага с активен преден дифузьор, повече вентилационни отвори, статично крило в задната част, по-широки калници и различен заден дифузьор.

При версията GTAm липсват и задни седалки, а на тяхно място е поставена предпазна клетка, заедно със състезателни колани. От Alfa Romeo казват, че седанът се нуждае от 3.6 секунди, за да достигне до 100км/ч. С колата пристигат още и състезателен костюм, каска, ръкавици и обувки.

Previous post Porsche обяви бъдещето на Cayenne, неизбежното електрифициране идва
Next post „Най-добрият млад шофьор“ печели гориво на стойност 5000 лв.