Велик! 3 от 3 победи за Никола Цолов във Формула 4 във Валенсия

Никола Цолов спечели и третото състезание в третия кръг от сезона в испанската Формула 4 на пистата „Рикардо Тормо” във Валенсия. Той отново бе начело на колоната от старта до финала, предава sportal.bg.

Този път Никола стартира втори, но в началото съотборникът му в Кампос Рейсинг Хю Бартър се забави страшно много на старта. Това позволи на тръгналия трети Тимотеущ Кухарчик да атакува първата позиция и в първите няколко завоя двамата с Цолов се бореха гума до гума за лидерството, като в средата на обиколката българинът поведе.

След това той натрупа 1 секунда аванс, после 2 и към средата на състезанието преднината му започна да надхвърля 5 секунди, за да стигне 8 малко преди финала, когато Никола върна газта и завърши на 4 секунди пред Кухарчик и Кирил Смол, който стана третият пилот на подиума.

За 9 състезания в испанската Формула 4 Никола вече има 6 победи, 5 от които поредни и води убедително в класирането пред Кухарчик. Никола е записал всички най-бързи обиколки от началото на сезона, спечели 6 квалификации и взе 6 първи места при новаците в шампионата.

Сезонът продължава на класическата писта „Спа” в Белгия, за която Цолов казва, че му е любимата.