Вижте какви ще са имената на пет от новите Volkswagen-и

Volkswagen регистрира пет нови имена на модели. С тях ще бъдат обозначени новите кросоувъри, SUV-та и пикапи на марката – включително електрически. Изданието CarBuzz се опита да намери обяснение за всеки от тях и направи паралели с концепцията на марката от 2018 г., националния парк в Тайван и с митичния звяр от Откровението на св. Йоан Богослов.

Volkswagen регистрира в немското патентно ведомство няколко търговски имена, които най-вероятно ще се отнасят за бъдещите модели на марката – това са Tivas, Tyber, Therion, Teria, Tarokko и Taroko. И експхертите веднага се опитаха да намерят обяснение за всички, което е леко странно, но интересно. В същото време, тъй като всички думи започват с буквата „T“, най-вероятно говорим за кросоувъри и SUV-та. Volkswagen има много примери, от Tiguan и Touareg до Taos, Taigo, Tharu, T-Roc и T-Cross.

Например Tarokko и Taroko могат да се отнасят до концепцията Tarok от 2018 г. или Националния парк Tarok в Тайван, чието име се превежда като „красив“ на местния език. Кратките имена Tivas, Tyber и Teria ще отговарят на нещо компактно. Последното означава „свобода и радост“ на австрийски език. Най-агресивното име е Therion. Това е името на примитивен хищник, митичен звяр от Откровението на св. Йоан Богослов, известен още като „Апокалипсис“.

Всъщност може да се гадае дълго време, въпреки че регистрацията на търговски наименования все още не означава нищо. Компанията може да забрави за тях в продължение на много години и да се върне само когато се появи възможност. Между другото, имената Tarokko и Taroko са доста подходящи за електрически автомобили от марката Scout . Volkswagen ще го използва за SUV-та и пикапи, като дебютният модел може да бъде представен още тази година.