Вижте кои модели на Mercedes отпадат от 2025 година

Вижте кои модели на Mercedes отпадат от 2025 година

През изминалите седмици стана ясно, че Mercedes планира да се откаже от някои от моделите си, намиращи се в ниския клас, за да отвори място за нови такива, които да „бутат“ марката нагоре. Сега стана ясно и кои точно ще са тези модели, както и кога точно ще отпаднат от портфолиото на германците. През 2025 година ще видим последните произведени A-Klasse и B-Klasse, които в момента са и най-достъпните модели на бранда.

Въпреки неблагоприятната съдба на двата модела, то те ще „преживеят“ още един фейслифт, който вероятно ще видим в края на тази или началото на следващата година. Сбогуването с A-Klasse и B-Klasse, oбаче, няма да се отрази на други модели като CLA, GLA, GLB и електрическите им еквиваленти. Според последните данни, шефовете на марката са дали зелена светлина за съществуването на тези модели, поне към този момент.

Припомняме, че настоящото поколение на A-Klasse бе представено през 2018 година и е базирано на MFA платформата на марката. Очаква се новата генерация „базови“ автомобили да са построени на изцяло нова платформа с името ММА, която ще бъде представена през 2024 година, заедно и с нова инфотеймънт система с името MB.OS.