Вижте подробности за новия кросоувър на Kia – Niro EV

Kia представи второто поколение Niro през ноември миналата година, но едва сега от марката разкриха по-подборно техническите характеристики на електрическата и хибридната модификация. Корейският кросоувър се предлага като хибрид, plug-in хибрид, както и изцяло на ток. При класическия хибрид няма промени и той разчита на същата конфигурация с мощност от 141 конски сили, но не така стоят нещата при plug-in хибридната версия.

Тя комбинира 1.6-литров бензинов двигател с нов електромотор с мощност от 84 конски сили, който заменя 61-коньовия в предходния модел. По този начин комбинираната мощност е увеличена до 185 конски сили, което е с 44 конски сили повече от тази при първото поколение. Батерията също е по-голяма и капацитетът и достига 11.1кВч, което позволява и по-голям пробег изцяло на ток. Според данните, той вече може да достигне до 60 километра.

Изцяло електрическата версия разчита на електромотор с мощност от 204 конски сили и 255 нютона максимален въртящ момент. Изненадващо мощността е идентична с тази при предходния модел, но въртящият момент е със 140 нютон метра по-малко. Батерията остава същата с капацитет от 64.8кВч, докато пробегът е увеличен с 9 километра до 463 километра с едно зареждане.

Второто поколение на Niro използва същата архитектура като предишния модел, но с модифицирано окачване и завиване. Дължината на Niro достига 4.42 метра, ширината 1.83 метра, а височината 1.55 метра. Междуосието е пораснало с 20мм и вече достига 2.72 метра.

Тези подобрения в размерите са се отразили и на вътрешното пространство, което вече достига обем от 451 литра капацитет на багажника при класическия хибрид и 348 литра при plug-in хибрида. Електрическата версия може да се похвали с 495 литра, включвайки товарното пространство под предния капак.