Вижте подробности за флагманския кросоувър Renault Rafale

Renault планира да представи официално новия си купе-кросоувър Renault Rafale в средата на този месец, като, както вече ви информирахме, наш екип ще присъства на премиерата на автомобила, от където ще ви разкажем всички подробности на новия флагман на Режията. Сега обаче испански дизайнери показаха интересен рендър от който се вижда как ще изглежда този нов продукт.

Renault Rafale ще принадлежи към популярния напоследък сегмент купе-кросоувър. Моделната линия на компанията Renault вече има модели в този сегмент, като най-известен у нас е Renault Arkana. Но Rafale няма да бъде само нов модел в този сегмент на автомобилния пазар. Това ще бъде новият флагмански модел на компанията Renault. Той трябва да бъде сериозен конкурент на луксозния кросоувър DS 7 (преди се казваше DS 7 Crossback).

Какво още знаем за Rafale? Изграден е на базата на Renault Austral. Той ще получи модерен дизайн с елементи на купе. Външно той осезаемо ще се различава от останалите модели на френския автомобилен гигант. Този кросоувър ще получи отличителна предница с уникални фарове и нова радиаторна решетка. Дори задните светлини ще бъдат с индивидуален дизайн.

В салона ще бъдат използвани материали от най-високо качество. Колата ще има много богато оборудване и напреднали технологии. Това не ни учудва, иначе няма как Rafale да се мери с луксозния DS 7. Като цяло шофьорът и четиримата пътници на Rafale ще бъдат максимално удобно настанени.

Какви мощности ще бъдат част от двигателната гама на този нов френски купе-кросоувър? Ще има само два хибридни тракта – HEV и PHEV. Ще напомним, че HEV е „мек“ хибрид, при който батерията се зарежда с помощта на регенеративно спиране. PHEV е plug-in хибридно задвижване, чиято батерия се зарежда и от контакт.

Както вече споменахме, Renault планира да представи официално новия си купе-кросоувър Renault Rafale през средата на юниг, като ще бъде пуснат в продажба в края на 2023 г. или началото на 2024 г. А колко ще струва – все още не знаем със сигурност.

Говори се, че стандартният Rafale ще започва от 50 000 евро. Това е много. Но нека припомним, че Renault Rafale ще бъде новият флагмански модел на Renault. Ето защо не е изненадващо, че ще има толкова висока цена. Очаквайте всички подробности след около две седмици.