Вижте първите снимки на новия шоукар Hyundai Pony

Hyundai говорят за пускане на серийна версия на концепцията N Vision 74 от дълго време и, честно казано, все още не е ясно дали наистина това ще се случи. Не е известно какво е в главите на ръководителите, но идеята за модерно Pony Coupe, вдъхновено от шоукара с водороден двигател, изглежда доста интригуващо. За да ви даде представа как може да изглежда подобен продукт, уебсайтът Motor1 направи серия от дигитални изображения, показващи наследника на Pony.

Очевидно това не са официални снимки на Hyundai, въпреки факта, че са придружени от прессъобщение от техния създател – талантливият художник Brian Kim. Качеството на изображението обаче е впечатляващо и смятаме, че е това е достоен наследник на оригиналното Pony Coupe. Нещо, което бихме искали да видим на пътя в този вид.

И въпреки че това, което виждате, е само измислица – „любовно писмо към автомобилния дизайн“, както обяснява дизайнерът – то следва своята собствена философия. „Driving Still Matters“ е леко и компактно електрическо купе със задно задвижване с малка 30-киловатчасова батерия и 800-волтова архитектура. Всичко това е възможно благодарение на трансформиращата E-GMP платформа на Hyundai, която е в основата на серийните модели на марката с батерийно захранване.

Ако ви изглежда много познато, това е, защото този Pony Coupe е силно вдъхновена от концепцията N Vision 74. И двете споделят един и същ основен дизайнерски език – остър стил и подобни предни и задни панели – но виртуалният модел е по-малко „драматичен“, като има аеродинамична настройка за по-добра ежедневна употреба. И да – това също означава, че масивното задно крило вече не е част от пакета.

„Всеки детайл от Pony Coupe е проектиран за масово производство.“, каза дизайнерът Брайън Ким. Що се отнася до плановете на Hyundai за производствена версия на N Vision 74, изглежда, че компанията все още не е взела решение относно бъдещето на концепцията.

Люк Донкерволке, творчески директор на Hyundai, наскоро каза, че автомобилният производител е „сериозен“ за предстоящата кола, въпреки че това не означава непременно, че се работи по производствена версия. Особено предвид предишни изявления от марката, че няма планове за пускане на концепцията N Vision 74 в серийно производство.

Previous post Lexus показа луксозен офроудър на базата на Land Cruiser
Next post Lexus ще зарадва 60 късметлии с уникален LC500