Вижте първия гръцки ръчно изработен всъдеход

В Гърция дебютира Keraboss Super K, брутален всъдеход, който самите гърци наричат ​​„първият автомобил по техен собствен дизайн“. Има обаче известна уловка в това твърдение – първо, колата не се състои 100 процента от местни компоненти (например двигателят е заимстван от Mitsubishi), и второ, колата ще бъде сглобявана ръчно парче по парче, тъй като е планиран да се произвеждат само по 75 екземпляра годишно, тоест приблизително шест броя на месец.

Гърците обявяват, че Super K ще се предлага в дву- или четириместни версии и ще се задвижва от двигател на Mitsubishi. 3.2-метровият всъдеход е сертифициран за европейски пътища, оборудван е с ABS, въздушни възглавници и климатик. Разработчикът отбелязва още, че автомобилът е проектиран специално за експлоатация на гръцките острови и подготвен за местния климат.

Според информация на уебсайта на Keraboss ще се предлагат версии с два еднолитрови двигателя за избор – атмосферен с мощност 72 конски сили и компресорен, който развива 84 конски сили. Максималната скорост е 145 километра в час. Теглото на автомобила е само 840 килограма. Предварително обявената цена е 22 000 евро.