Виж ти! АвтоВАЗ прави луксозна Lada за избрани

АвтоВАЗ подготвя удължена версия на последното поколение Vesta, която ще бъде запазена само за висши служители на компанията. Това не е първият път в който компанията прави подобно нещо, след като през 2015 година видяхме подобен проект на актуалната тогава Vesta. Тогава проектът носеше името Vesta Signature и се отличаваше с 25см по-дълго междуосие, което бе съсредоточено в задната част.

Сега обновената версия е базирана на Vesta NG, а прототип вече е бил показан на някои от високопоставените руски служители. Очаква се обновената версия да има подобни промени, като донесе по-богато оборудване, както и индивидуални седалки за пътниците на задния ред. Очаква се по-дългата Lada да дебютира в периода 14 – 17 юни по време на SPIEF 2023.

Специалният модел ще бъде запазен само за избрани високопоставени лица, а първите коли от серията трябва да се появят през 2025 година. Към момента не е ясно какъв двигател ще използва по-дългият модел, но се очаква той да не се различава от този при стандартната Vesta NG.

Previous post Jaguar Land Rover се раздели официално на четири марки
Next post Dacia пуска голям купеобразен кросоувър в стила на BMW X6