Виж ти! АвтоВАЗ прави луксозна Lada за избрани

АвтоВАЗ подготвя удължена версия на последното поколение Vesta, която ще бъде запазена само за висши служители на компанията. Това не е първият път в който компанията прави подобно нещо, след като през 2015 година видяхме подобен проект на актуалната тогава Vesta. Тогава проектът носеше името Vesta Signature и се отличаваше с 25см по-дълго междуосие, което бе съсредоточено в задната част.

Сега обновената версия е базирана на Vesta NG, а прототип вече е бил показан на някои от високопоставените руски служители. Очаква се обновената версия да има подобни промени, като донесе по-богато оборудване, както и индивидуални седалки за пътниците на задния ред. Очаква се по-дългата Lada да дебютира в периода 14 – 17 юни по време на SPIEF 2023.

Специалният модел ще бъде запазен само за избрани високопоставени лица, а първите коли от серията трябва да се появят през 2025 година. Към момента не е ясно какъв двигател ще използва по-дългият модел, но се очаква той да не се различава от този при стандартната Vesta NG.