Водачите на хибридния Ford Kuga PHEV зареждат по-рядко с гориво

Новият Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) е най-продаваният зареждащ се в контакта хибрид в Европа през 2021 г. Освен това новият хибриден SUV осигурява по-ниска консумация на електрическа енергия, има по-ниски експлоатационни разходи и отделя по-малко комбинирани емисии на CO2 от ключовите си конкуренти.

Последните данни от проучванията на Ford сочат, че водачите на Ford Kuga PHEV потенциално са спестили за една година еквивалентните емисии на CO2, които биха се отделили при пътуване от Лондон до Буенос Айрес и обратно, пише „Монитор“.

Анализът на данни от клиентите на Ford Kuga Plug-in Hybrid в цяла Европа показва, че изминатото от тях средно годишно разстояние е малко над 10 000 км. Въз основа на данните за общите емисии по стандарта WLTP, новият Ford Kuga PHEV отделя приблизително 1110 кг по-малко CO2 в сравнение с емисиите на аналогичния бензинов модел Ford Kuga 1.5 EcoBoost за същото разстояние.

Данните също така показват, че шофьорите на Kuga Plug-in Hybrid предпочитат да поддържат батерията на автомобила си на 100% заредена, като почти половината зареждания се случват през нощта. Популярни са и кратките зареждания, от един до два часа през деня.

Новият Ford Kuga Plug-in Hybrid е най-продавания зареждащ се от външен източник хибриден модел сред всички марки в Европа през 2021 г., надминавайки най-близкия си конкурент в сегмента с повече от 17%. Продажбите на зареждащи се хибриди и изцяло електрически автомобили представляват 19% от тези на всички нови коли, продадени през 2021 г., в сравнение с 21,7% за превозни средства с дизелови двигатели.

Повече от половината от всички модели Kuga, продадени през 2021 г., са Plug-in Hybrid или пълен хибрид. Данните за ползването на автомобилите, събрани от собствениците на Ford Kuga, предоставиха ценна информация за това, как клиентите се възползват максимално от гъвкавостта на технологията Plug-in Hybrid.

Проучванията сочат, че клиентите редовно зареждат своите автомобили Kuga Plug-in Hybrid. За всеки 100 дни шофиране има 71 зареждания, което показва, че клиентите зареждат по-често в дните, в които използват своята Kuga.

Средното зареждане при включване е 30%, което предполага, че потребителите рядко шофират до пълно изтощение на батерията, а по-скоро я поддържат в пълен заряд, за да увеличат до максимум електрическото шофиране. Средното изминато разстояние на ден и броят на пътуванията над 100 км достига връх през месеците юли, август и септември.

С над 48 000 броя продадени автомобили, новият Ford Kuga PHEV е най-продаваният Plug-in Hybrid сред всички сегменти в Европа през 2021 г. Задвижващият агрегат на модела осигурява ефективност и удобство с осреднен общ изцяло електрически пробег от 57 до 65 км и изцяло електрически пробег в града от 71 до 89 км по стандарта WLTP, което дава възможност на водачите често да пътуват само на електричество.

Консумацията на енергия от 14,8 кВтч/100 км също е по-ниска от тази на основните конкуренти. Новата Kuga PHEV също така предлага по-ниска обща цена за експлоатация в сравнение с ключовите си конкуренти в сегмента, с потенциално спестяване от над 3600 лева за период от 3 години или 60 000 км, подкрепено от ниската консумация на гориво и енергия, ниските разходи за обслужване и по-високата остатъчна стойност.