Все повече шофьори на Tesla се оплакват от агресия към тях

Все повече шофьори на Tesla се оплакват от агресивни действия спрямо тях на пътищата в САЩ. Това съобщава британския вестник The Guardian, пред който собственици на електромобили на марката разкриват на какво са подложени, докато шофират.

Пол Албъртсън от Бийвъртън (Орегон) разказва, че все повече шофьори на автомобили с ДВГ го засичат умишлено, крещят и умишлено форсират големите си дизелови пикапи, докато се движат пред него, за да го покрият с черен дим. И това става, само докато кара своята Tesla. Когато е зад волана на другата си кола – Chevrolet Traverse, такива проблеми няма.

За същото съобщават Лори Кенеди и Тереза Рамсдейл от Пенсилвания. Втората притежава две коли на Tesla и разрива, че е имал някои доста страшни преживявания на пътя. „Хората непрекъснато ме засичат, при това на магистрала, където скоростта е по-висока. Опитват се да ме избутат и ми показват среден пръст“, разкрива тя.

Дори в Калифорния, където Tesla са много разпространени, собственици на електромобили на марка често изпитват на гърба си яростта на другите шофьори. Подобни случки вече се превръщат в тенденция, съобщава и Axios Des Moines, който се свърза с членовете на Клуба на собствениците на Tesla в Айова в социалните медии. Публикацията получи много отговори, които предполагат, че шофьорите на Tesla определено усещат лошото отношение от страна на колегите си на пътя.

Сузи Стюарт от Де Мойн сподели, че по време на шофиране със сина й миналия месец друг шофьор е направил неприлични жестове, докато са минавали. След това другият шофьор блъска тяхната Tesla без да е провокиран по никакъв начин. Стюарт признава, че се страхува за безопасността на сина си тинейджър, защото той също кара Tesla, тъй като това е една от най-сигурни коли на пътя.

Говорителят на Асоциацията за електрически превозни средства и собственик на Tesla – Марк Гелър коментира, че настроенията срещу Tesla се променят и част от това вероятно се дължи на политическите наклонности на изпълнителния директор на компанията Илон Мъск. Гелър отбеляза, че докато гневът срещу електромобилите по пътищата традиционно идва от крайнодесните консерватори, а неотдавнашната подкрепа на Мъск за десните политици може да предизвика някои резки реакции и от крайната левица.

„Има ирония в това, че колите на Tesla отдавна са магнит за омраза по различни причини. Те бяха обект на ярост по пътищата, защото представляваха чистата околната среда и бяха възприемани като автомобилно въплъщение на тази културна война. Но сега някои хора от лявото пространство реагират, защото Илон Мъск предприе този сериозен завой към политическото дясно“, каза Гелър.