Все по-близо! Skoda почти разкри новия Superb

Skoda е готова да покаже новия Superb, но до официалното събитие на което ще се случи това остава точно една седмица. Преди да видим колата в пълния ѝ блясък, чехите решиха да задоволят любопитството с няколко скици, които ни дават почти ясна представя за визията на флагмана. Четирите снимки ни показват големия лифтбек и комбито от всички страни и оставят съвсем малко на въображението.

Дизайнът в екстериора не е драстично променен, макар да виждаме някои изгладени линии, нова предна решетка, фарове, както и броня с голям отвор в долната част. В задната част нещата също стоят по подобен начин с обновени графики на светлините и голям надпис Skoda между тях, който не е чужд на моделите от настоящото поколение.

Новости има в интериора и както вече сме ви разказвали, една от тях е преместването на скоростния лост на кормилната колона, което е в тандем с по-високата централна конзола. Над нея откриваме нови „врътки“ за климатроника, а над тях е поставен и голям 13-инчов дисплей за инфотеймънт системата. Пред водача откриваме и друг дисплей с размер от 10 инча. Във всеки един от контролерите на климатроника е поставен малък екран, който от Skoda наричат Smart Dial.

Функционалността на малките екрани зависи от нивото на оборудване. Двата външни въртящи се бутона управляват температурата в салона, както и подгрева/обдухването на седалките на водача и предния пътник. Този в центъра има няколко функции, включително сила на звука, скорост на вентилатора, посока на въздуха, интелигентен климатик, увеличаване на картата и режими на шофиране. Натискането на централния регулатор позволява на потребителя да превключва между функциите, като той може да бъде конфигуриран чрез менюто на инфотеймънт системата.

Previous post Запознайте се с Nissan Hyper Force – бъдещето на GT-R
Next post Renault пуска осем нови модела през следващите 4 години