В Катар: Това са двете най-нови Lamborghini-та

На първото международно автомобилно изложение „Женева“, което както вече знаете се провежда в Катар, Automobili Lamborghini представиха два напълно нови емблематични модела на публиката в Близкия изток.

Производителят изведе на подиума супер спортния хибрид Revuelto V12 и електрическата концепция Lanzador. Председателят и главен изпълнителен директор на Lamborghini Винкелман лично представи новите продукти на марката на първото по рода си събитие GIMS Qatar.

Revuelto заменя легендарния Aventador. Той интерпретира нова парадигма по отношение на динамика, спортен дух и удоволствие от шофирането. Архитектурата на задвижването се състои от атмосферен V12 двигател, комбиниран с три електрически мотора и осемстепенна напречна трансмисия с двоен съединител.

Със своя новаторски дизайн, високоефективна аеродинамика и нова концепция на карбонова рамка, хибридът Revuelto продължава спортното наследство на Lamborghini V12.

Посетителите на Доха станаха свидетели и на премиерата в Близкия изток на първата изцяло електрическа концепция – Lanzador. Това е нов сегмент автомобили, наречен Ultra GT: висок пътен просвет, формула 2+2 места, изчистени форми и удоволствие от шофирането.

Между другото, благодарение на 13 дилъра в Близкия изток и Африка, този регион е обещаващ пазар за суперспортната марка, която през 2022 г. отчете най-добрите резултати за доставки на клиенти, оборот и рентабилност.

Previous post BMW X2 дебютира с агресивна визия и над 300 к.с.
Next post Jaguar показа последната си спортна кола с ДВГ