Гаф! Новото Audi A5 Avant се развали на „Нюрбургринг“

Получаването на повреда по време на изпитания на нов модел е нещо нормално, тъй като тестовете се провеждат именно с цел откриване на слабости по даден модел преди излизането му на пазара. Лош късмет е обаче това да стане, когато наблизо има представители на медиите.

В случая фотограф на изданието Carscoops е заснел как новото Audi A5 Avant се поврежда по време на тестове на Северната дъга на „Нюрбургринг“. Според информация покритият с камуфлаж прототип е бил принуден да спре точно преди навлизане в участъка Caracciola-Carousel.

Проблемът явно е бил сериозен, тъй като се е наложило да бъде изпратен камион, който да натовари автомобила, за да го закара обратно в развойния център на Audi. Друга информация за случилото се липсва.

Вече е известно, че A5 Avant всъщност заменя комбито A4 в гамата на марката (четните числа занапред ще бъдат давани на електромобили, а нечетните на модели с ДВГ). И ако промените във външния вид спрямо сегашното A4 Avant са минимални, то в интериора се очаква пълно преобразяване, като той ще получи два свободно стоящи дисплея, малък скоростен лост и нов волан.

Въпреки че носи ново име, комбито ще използва платформата MLB Evo и ще получи 2,0-литрови четирицилиндрови двигатели с турбокомпресор. Те ще бъдат с мека хибридна технология. Версията S5 Avant също ще бъде електрифицирана, но няма да е plug-in хибрид.