Германец измина с Tesla 1.7 милиона километра, но смени… 12 мотора

Германец на име Hansjörg-Eberhard Freiherr von Gemmingen-Hornberg купува нова Tesla Model S P85 преди около десетилетие, а автомобилният производител му дава осемгодишна гаранция и неограничен пробег за този автомобил.

През годините мъжът успява да измине рекордните 1.7 милиона километра. През това време обаче той сменя 12 пъти електродвигателя, който все се разваля. Въпреки факта, че всички ремонти не струват на германеца и стотинка, той смята, че компанията е наясно с проблемите на модела, но умишлено не коригира ситуацията.

Собственикът на Tesla-та казва, че ще кара електрическа кола, докато километражът покаже два милиона километра. Германецът обаче не си и помисля за нова американска електрическа кола като следваща. Според него Porsche Taycan, Mercedes EQS и дори китайските батерийни модели са по-интересни и най-важното по-надеждни от колите на Илон Мъск.

Друга причина за избора на различна марка електрически автомобил е отношението на ръководството на Tesla. Според германеца компанията пренебрегва проблемите с електрическите двигатели, които възникват при голям пробег. Освен това мъжът се оплака, че Илон Мъск го е поздравил за милион изминати километри година след рекорда, като в знак на внимание му изпратил няколко емотикона.