Герхард Бергер съветва Мерцедес как да привлекат Макс Верстапен

Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер каза на ръководителя на Мерцедес Тото Волф какво да направи, за да привлече в отбора си трикратния световен шампион Макс Верстапен.

Не е тайна, че Волф има интерес към услугите на нидерландеца. Неколкократно през последните месеци австриецът се изказваше ласкаво по адрес на звездата на Ред Бул, което породи спекулации, че той може да го привлече още за сезон 2025, пише sportal.bg.

Самият Верстапен обаче тушира тези слухове, казвайки, че смята да изпълни договора си с Ред Бул. Той е до края на 2028 година, но според Бергер има как Волф да убеди Верстапен да си тръгне от Милтън Кийнс по-рано.

По думите на Бергер най-лесният начин всеки тим да привлече Верстапен е да подпише с Ейдриън Нюи. Както е известно легендарният дизайнер ще напусне Ред Бул в началото на следващата година.

„Задължително е за всеки отбор да го иска. Ако той избере Мерцедес, Макс ще отиде там за нула време. Нюи е абсолютен гений – където отиде той, там има успехи. Той доказа това през последните 25 години. Но за момента изглежда, че Нюи ще отиде във Ферари.

„Ако това се случи, а аз предполагам, че ще се, там може да започне нова ера с Фредерик Васьор, Нюи, Шарл Леклер и Люис Хамилтън. Според мен тази комбинация ще бъде много трудна за побеждаване от страна на другите“, обясни Бергер пред Bild.

„В момента Макс е във фаза на преосмисляне как ще се развият нещата за него бе техническото гуру Нюи и менторът му Хелмут Марко. За момента Ред Бул определено е най-доброто решение, но Макс ще трябва да вземе трудно решение в полза на по-добро бъдеще възможно най-скоро, след като се появи възможност.

„Ако той осъзнае, че колата му започне да изостава и той вижда напредък другаде, той ще сграбчи тази възможност. Той се води от представянето. Тото напира за него, но Макс знае, че неговото силно каране няма да е достатъчно, за да върне Мерцедес на върха в тази ситуация. Колата просто не е достатъчно бърза, така че трябва да се разчита на техническия екип. Но като знам амбицията на Тото Волф, той ще изкара отбора от тази трудност“, добави Бергер.