Голяма дилема: Новият евтин Golf или новото Polo?!

За да се скрият тестовете на новото компактно возило, то беше „облечено“ с каросерията на по-големия модел ID.3. Но автомобилните шпиони забелязаха несъответствия с оригинала.

Тези снимки на предстоящия компактен електрически автомобил от Волфсбург показват твозило, което изглежда много подобно на ID.3, но с доста по-късо междуосие.

Все още не е ясно кой ще е моделът на VW. Твърде вероятно е това да е Golf EV, който ще замени Golf, но има и други слухове, че този автомобил ще замени Polo. Към момента се говори за модел с индекс VW ID.2.

Както и да е, тази кола вероятно ще бъде първата, която ще използва платформата MEB-Plus на Volkswagen, която е предназначена за превозни средства с предно задвижване, но също така поддържа системи с два двигателя.

Този прототип има къси надвеси и много малка задна врата. Това, което виждате на снимките обаче, вероятно не са окончателните пропорции между предните и задните врати, тъй като предните изглеждат около два пъти по-големи.

Няма много какво да се каже за външния дизайн, тъй като това е просто макет, който използва съществуващи компоненти от ID.3. Освен това знаем със сигурност, че този автомобил няма да прилича на ID по отношение на стила.

Говори се, че тази нова електрическа кола ще бъде дълга около 4 250 милиметра, което е по-късо от настоящия Golf с двигател с вътрешно горене. Има дори слухове за гореща GTX версия и псевдо-кросоувър ID.2 X.

Тази кола очевидно е в много ранен етап на разработка и се надяваме скоро да научим повече за плановете на Volkswagen. Малкият електрически хечбек едва ли ще влезе в продажба преди 2025-а или дори 2026 година.