Готвят нечувана сделка за десетки милиони с Люис Хамилтън

Люис Хамилтън може да получи възможност да атакува осма шампионска титла във Формула 1 по-рано от очакваното. Според информация на „Дейли Мейл“, британският пилот съвсем скоро може да премине от Mercedes във Ferrari, а трансферът ще бъде на стойност 40 милиона паунда. Това ще нечуван момент във Формула 1, където такива сделки се сключват изключително рядко, а още по-малко в течение на сезона.

Хамилтън има договор със „сребърните стрели“ до края на сезона, но изглежда няма да изпълни контракта. Той вече е имал няколко срещи с президента на „черните кончета“ Джон Елкан. Ferrari има значително по-конкурентна кола от Mercedes и тя ще позволи на 38-годишния британец да се бори с Макс Верстапен още през настоящия шампионат на Формула 1.

Все още се уточнява чие място Хамилтън може да заеме в болидите на тима от Маранело. Дали ще заеме мястото на Карлос Сайнс-младши или ще измести любимеца на феновете Шарл Льоклер. Ако британецът бъде предпочетен пред Льолер, най-вероятно 25-годишният монегаск ще премине в Mercedes.

До съвсем скоро се считаше, че Люис Хамилтън ще приключи кариерата си като пилот на „сребърните стрели“, с чиито двигатели завоюва всичките си седем титли във Формула 1. Сега той може да направи опит да стане еднолично №1 в историята по спечелени шампионати с болид на Ferrari. Както е известно, със седем титли е и Михаел Шумахер, като пет от тях са като състезател на „черните кончета“.