Грешките, които водят до увеличаване на разхода на гориво през зимата

Макар у нас все още зимата да е топла и сняг да няма, то според синоптичните прогнози това се очаква да се промени. А дойде ли истинската зима, шофьорите започват да страдат. Показваме ви три грешки, които водят до увеличаване на разхода на гориво през зимата и е добре да бъдат избегнати.

Загряване на двигателя

На първо място, експертите съветват да се намали времето за загряване на двигателя при ниски температури. Една или две минути ще бъдат достатъчни, за да „оживее“ двигателят. След това е добре да се кара колата с ниска скорост, за да завършите загряването на двигателя.

Сняг върху колата

Любителите на движението с „шапка“ от сняг на покрива трябва да помнят, че аеродинамиката страда, в резултат на това се увеличава съпротивлението на въздуха и оттам и самият разход на гориво. Затова е по-добре да почистите колата от сняг.

Налягане в гумите

Налягането в гумите също е важен фактор, влияещ върху разхода на гориво. То трябва да варира минимално и да е в рамките на препоръките на производителя. През зимата налягането в гумите намалява, а с това се увеличава съпротивлението при търкаляне и отново разходът на гориво.