Даваме цяло състояние за модерни коли с много функции, а не знаем как се използват

Цените на автомобилите станаха изключително високи и едва ли има някой който не би се съгласил с това. За сметка на това пък, повечето нови коли разполагат с модерни технологии, които предоставят какви ли не функции за подобряване на комфорта и улесняване на шофирането до максимална степен. Оказва се, обаче, че тези функции всъщност могат да са безполезни и то по една проста причина.

Според проучване на Hyundai, 68% от собствениците на нови автомобили изпитват затруднения при боравенето с новите си автомобили. Данните разкриват, че технологии като круиз контрола, асистента за паркиране, Bluetooth връзката и асистента за следене на лентите могат да са изключително трудни за разгадаване.

Така например близо 20% от хората са изненадани с функциите, които изпълняват системата за следене на мъртвата точка и системата за следене на лентата. Проучването сочи още, че някои водачи се нуждаят от около 6 месеца, за да разгадаят всички функции на автомобила си. Въпреки това, около една трета признават, че искат подобрение в навигационните системи, а половината от всички анкетирани искат повече функции за комфорта.

Оказва се обаче, че някои хора изпитват затруднения дори с настройката на климатичната система. Честно казано можем донякъде да се съгласим тук, тъй като само до преди няколко години за това се грижеха няколко класически „врътки“, докато в момента повечето настройки са скрити в различни менюта или подменюта. Безжичните зарядни за смартфони и гласовите команди също са от екстрите, които анкетираните описват като трудни.