Двувратият Urus се оказва най-бързият кросоувър в света

Lamborghini Urus от моделна година 2023 има нова ексклузивна версия. Специалистите на немското тунинг ателие Mansory го превърнаха в още по-мощен купе-кросоувър. Това се съобщава на официалния сайт на компанията.

Mansory тунингова Lamborghini Urus вече няколко години, но сега спортният кросоувър е усъвършенстван по-задълбочено. Новият проект се нарича Mansory Venatus Coupe Evo C.

Каросерията на автомобила е сериозно променена: вече няма задни врати, а предните са удължени с 200 мм. В допълнение, Lamborghini Urus има разширени арки на калниците, предният капак е сменен, появяват се агресивни облицовки от въглеродни влакна, дифузьор и задно крило. 24-цоловите ковани джанти са стандартни.

Интериорът на Lamborghini Urus от Mansory е завършен с кожа и карбон, като се предлагат доста екстравагантни цветови варианти. Отзад има две отделни седалки.

Двигателят на Lamborghini Urus е доработен и сега битурбо 4.0-литровият V8 развива не 650, а 900 к.с. Максималният въртящ момент е 1 100 Нм. Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 2.9 секунди и развива максимална скорост от 323 км/ч – в момента това е най-бързият кросоувър в света.

Общо ще бъдат произведени само осем Mansory Venatus Coupe Evo C. Цената на колата все още не е обявена, но вероятно ще надхвърли 500 000 долара.