Дебютът наближава! Ето го серийното Renault 5

Дебютът на новото Renault 5 наближава и след като преди няколко дни ви показахме кадри на покрит с камуфлаж тестов прототип, сега французите показват серийния модел без почти никакво прикритие. Дори напротив, колата, която виждаме е боядисана в черен мат, който донякъде прикрива линиите на колата, но за сметка на това, част от тях са контурирани с червени ивици.

Интересно е да видим, че приликите с оригиналното Renault 5 се откриват изключително лесно, особено отзад, където хечбекът напомня изключително много на своя предшественик. Очаква се серийният модел да изглежда по идентичен начин с малки разлики в броните, където в момента виждаме камуфлажни елементи.

Новото Renault 5 ще бъде изградено върху платформата CMF-B EV, която е разработена специално за електрическите модели на компанията в Европа и е с 30% по-евтина от тази на Zoe, което ще си отиде от пазара през следващата година. Очаква се батерията също да е по-лека от тази на Zoe, макар към момента да не се споменава нейния капацитет.