Дебютът на Prologue: Това е най-новата и най-голяма Honda

За разлика от Европа, където Honda вече представи първия си електрически модел в лицето на компактната E, отвъд океана японците предлагат единствено бензинови и дизелови модели. Сега това е на път да се промени с анонса на Honda Prologue, която ще разчита изцяло на ток за своето задвижване. Новият модел използва платформа на General Motors и е механично свързан с Cadillac Lyriq и Chevrolet Blazer EV.

Моделът е позициониран над CR-V и може да се похвали с огромно междуосие от 3.09 метра, което е с близо 40см повече от това при популярния кросоувър. Дължината на Prologue е 4.88 метра, ширината е 1.99 метра, а височината е 1.64 метра. Конкретният екземпляр е боядисан в бял цвят с LED светлини и 21-цолови джанти с 6 болта.

Не се споменава нищо за задвижването, но емблема AWD разкрива, че колата ще се предлага със задвижване на четирите колела, вероятно осигурено от два електромотора. Вероятно на по-късен етап ще видим и друга версия с единично задвижване. Тази и повече информация за колата ще станат ясни през следващите месеци, когато от Honda обещават да разкрият повече подробности за електрическия модел.