Дизайнер показа външния вид на следващата Toyota RAV4

Toyota RAV4 стана най-продаваният кросоувър на марката за миналата година. Освен това за първото тримесечие на 2024 г. продажбите са се увеличили с 47% спрямо същия период на предходната година.

Това звучи странно, но е факт, тъй като настоящото поколение на RAV4 беше представено през 2018 година. Вярно е, че кросоувърът получи рестайлинг през 2021-а, но със сигурност може да се каже, че жизненият цикъл на модела е към своя край.

Успехът на RAV4 може да се обясни и с атрактивната му цена: цената на базовия модел в САЩ започва от $28 675, а топ хибридната версия струва $43 690. У нас това не е точно така, но въпреки всичко този кросоувър се продава добре и в България.

След като японският автомобилен производител представи новите Land Cruiser Prado, 4Runner и Tacoma, се говори, че в най-скоро време Toyota ще разкрие и новото поколение RAV4. Поне така смята авторът на YouTube канала Evren Ozgun Spy Sketch.

Авторът реши да не използва дизайна на новите SUV автомобили, представени наскоро от Toyota, а вместо това се вдъхнови от външния вид на текущото поколение на модела Prius . Дизайнерът дава на кросоувъра скрити дръжки на вратите, скосено задно стъкло и оригинални джанти.

В допълнение, RAV4 в изпълнението на художника получава и интересна оптика, която малко напомня на модела C-HR . Като цяло няма официално потвърждение от Toyota, че компанията подготвя ново поколение кросоувър. Повече информация за това обаче ще можем да научим съвсем скоро, а дотогава – вижте видеото с фантазиите на независимия дизайнер.