Дизелово BMW X5 с мощност от почти 500 конски сили

Ателието Manhart форсира BMW X5 с дизелов двигател до 465 конски сили. Компанията, нашумяла със създаването на мощни автомобили на базата на различни модели на немски производители, представи своя нов проект.

Любопитното е, че този път тунинг специалистите от Manhart избират за база кросоувъра BMW X5. по-конкретно става дума за поколението G05, което е оборудвано не с бензинов, а с дизелов двигател.

Резултатът е много мощен автомобил с впечатляващ въртящ момент, който може да се конкурира с повечето чистокръвни спортни коли. В новия проект студиото се отказва от обичайната схема за преименуване на автомобила.

Модифицираният кросоувър е наречен просто Manhart BMW X5 M50d, но подходът към настройката остава същият. Стандартният автомобил, припомняме, е оборудван с трилитров турбодизел с четири компресора.

Благодарение на новия блок за управление MHtronik мощността на Manhart BMW X5 M50d е увеличена от стандартните 400 конски сили и 760 Нм пиков момент до впечатляващите вече 465 конски сили и 870 Нм максимален въртящ момент.

Визуалният потенциал на иновацията се разкрива от черни 23-цолови джанти Manhart Classic Line Y-Spoke с гуми Continental SportContact 7. Карбон е използван и в интериора, който, като цяло остава стандартен.