Дисплеят на електрическия Megane има повече пиксели от iPad9

Изцяло електрическият Renault Megane E-Tech е много важен модел за френския производител. Електромобилът оборудвана с много нови технологии, които не се срещат в други автомобили Renault.

Особено гордост за производителя представлява неговият интерфейс OpenR Link, състоящ се от два големи екрана, проектирани да работят като смартфон. Те са разработени от компанията Continental специално за модела на Renault Първият екран е 12,3-инчов цифров приборен панел, а към него е свързан 12-инчов вертикален информационно-развлекателен дисплей.

Екраните са със специално стъкло тип Gorilla, което е закалено и много устойчиво на удар. Производителят твърди, че то е устойчиво на надраскване и трябва да издържи 15 години. TFT-дисплеите предлагат разделителна способност от впечатляващите 267 пиксела на инч, което е малко повече от 264-те на последното поколение на iPad.

От Renault съобщават, че екранът има покритие против отблясъци, като разполага със същата технология с микро-жалузи, която се използва за екраните на някои компютри. Панелите на OpenR Link също така регулират яркостта си в зависимост от нивото на външната светлина.

Екраните работят с операционна система Android и поддържат както Android Auto, така и Apple CarPlay. Използването на операционната система Android означава, че Google Maps е предварително инсталирано.

В основата на дисплеите е най-новата платформа Snapdragon Automotive Cockpit на Qualcomm, която прави екрана седем пъти по-гладък от предишната система на Renault. Тя е дело на LG Electronics, откъдето гарантират, че двата екрана ще работят безпроблемно.