Дъщерята на Кен Блок ще кара Porsche с 1400 к.с. на Pikes Peak

Точно в самото начало на тази година ни напусна автомобилната легенда Кен Блок. Популярният пилот си отиде от този свят след трагичен инцидент с моторна шейна. Пилотът бе известен със своето шофиране, както в професионални състезания от различни дисциплини, така и с атрактивното си каране по различни събития.

Изглежда този завет ще бъде продължен от една от дъщерите на Блок, 16-годишната Лиа Блок, която по-рано днес обяви, че ще вземе участие в едно от най-популярните планински изкачвания в света – Pikes Peak. Това ще бъде първото изкачване на тийнейджърката, но за сметка на това то ще бъде направено в необикновен автомобил, точно в стила баща ѝ.

Младата дама ще седне зад волана на класическо Porsche 911 с много сериозни доработки. Под капака на колата работи 4.0-литров бензинов двигател с две турбини и мощност от 1400 конски сили. Задвижването се предава към четирите колела, а освен сериозната мощност, колата е проектирана със специален бодикит за максимална аеродинамика. В допълнение на това, Porsche-то тежи само 1000кг.