Европейски титли за България в мотокроса!

Двама български състезатели – Георги Гинов (МХ 65) и Венцислав Тошев (МХ 85), и двамата от „Мото спорт Варна“ с Husqvarna, спечелиха титлите от кръга от Европейския шампионат по мотокрос на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево. Гинов изпревари в крайното класиране под дъжда румънците Сами Думитру и Марк Сзоке, предаде Спортал.

При 85-кубиковите Тошев се нареди пред Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с Yamaha и Йоан Киудея от Румъния.

Шестимата окупираха и местата от първо до трето и в Републиканския ни шампионат

В класирането в клас МХ 2 Junior първи е Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ, пред Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ също с КТМ и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с Yamaha.

В клас МХ 2 над всички беше севлиевецът Хакан Халми от „НСА Моторспорт“ с КТМ, пред съотборниците от „АИТ рейсинг тийм“ Николай Малинов също с КТМ и Радослав Зоков с Husqvarna. Поредната си победа в МХ 1 постигна Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с Husqvarna, който записа успех и в двата манша. Втори и трети са Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с Kawasaki и Живко Богданов от „Несебър мото“ с КТМ.

Георги Иванов от „Въжаров рейсинг тийм“ с Honda спечели надпреварата в МХ 250, следван и в двата манша от Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“ с Husqvarna и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с Honda. При 450-кубиковите машини в МХ Григор Царев отново постигна двойна победа, а след него завършиха Юлиян Райчев от „Панчо рейсинг тийм“ с Kawasaki и Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ също с Kawasaki.

В клас МХ Senior отборът на „АИТ рейсинг тийм“ записа тройна победа – на почетната стълбичка се наредиха Атанас Петров, Янко Зоков и Кадир Масар. При състезателите над 55 години победата е за Емил Балджийски от „Дизел юнак“, който изпревари в крайното класиране Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ и Живко Бонев от „Дизел юнак“ – и тримата с Yamaha.

Previous post Tesla направи Model X по-бърз от всякога
Next post Защо цената на употребяваните автомобили се покачва, а търсенето не спада