Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава

Специалистите от RM Sotheby ще продадат на търг едно от най-редките Ferrari-та правени някога. На 29 юни тази година ще се проведе наддаване за единственото бяло Ferrari Enzo, излязло някога от завода на марката. По-време на производството на модела, италианците правят по-малко от 20 автомобила, които не са боядисани в червено за някои от най-важните си клиенти.

Специалният „бял лебед“ напуска завода на 22 май 2003 година и бива откарано към Швейцария, където намира своя първи собственик в лицето на милиардер. Той не кара колата особено често и дори я оставя в представителството за доста дълго време. През 2011 година колата заминава за Хонг Конг, но никога не е регистрирана там. През следващата година преминава през пълно обслужване, преди да пристигне на настоящата си локация в Канада.

Интериорът е в стандартния черен цвят с кожени елементи и карбонови компоненти. Двигателят е 6.0-литров с атмосферно пълнене и 12 цилиндъра, а максималната му мощност достига 651 конски сили. От 2003 година до сега, Ferrari-то е изминало 9600 километра. През последните години цените на модела се покачиха сериозно и наскоро видяхме сделки на стойност от над 3 милиона евро за няколко различни екземпляра. Поради спецификата на цвета на това Enzo, то цената със сигурност ще върви единствено нагоре.