Ексклузивното Ferrari на Ерик Клептън продадено „за без пари“

Във Великобритания аукционът Collecting Cars продаде Ferrari 599 GTB Fiorano от 2007 година. За него бе платена сумата от 71 500 паунда (€81 156), което не е много за този модел. Специалисти определят продажбата като „за без пари“.

Цената на Ferrari-то като цяло ще изглежда смешна, ако се вземе предвид и факта, че колата е принадлежала на легендата Ерик Клептън. Построено е по индивидуална поръчка на известния британски певец и музикант.

Ерик Клептън е страстен фен на Ferrari. В гаража му има около дузина коли от италианската марка, включително легендарните Ferrari F40, Enzo и 250 GT Berlinetta Lusso. Нещо повече, специално за британската звезда е проектирано единствено по рода си Ferrari SP12 EC.

Черното купе Ferrari 599 GTB Fiorano на Ерик Клептън също е уникално, защото певецът е поръчал ексклузивна интериорна декорация със скъпа кожа Castoro и въглеродни влакна. Освен това суперавтомобилът е оборудван с електрически седалки и специални 20-цолови черни джанти.

Под капака на Ferrari 599 GTB Fiorano е монтшран 6.0-литров V12 с мощност 620 к.с. С 6-степенна роботизирана скоростна кутия ускорението до 100 км/ч става за 3.7 секунди, а максималната скорост е 330 км/ч.

Ерик Клептън доста активно управлява този суперавтомобил Ferrari и е изминал с него над 40 000 км. Оригиналната документация и номер S999 GTB, поръчани от певеца, се продават заедно с колата.